تور آفریقای جنوبی: بزرگ ترین ردپای دایناسورها در لسوتو آفریقای جنوبی کشف شد
به گزارش دنیای راه راه، یکی از بزرگ ترین ردپاهای دایناسورها در لسوتو کشف شد. این اولین مدرک دال بر وجود دایناسورهای بزرگ گوشت خوار حدود 200 میلیون سال قبل در آفریقای جنوبی است.
با تور آفریقای جنوبی یه جذابترین کشور قاره آفریقا سفر کنید، ترکیبی از سافاری های دلنشین و اقامت در هتل های لوکس ژوهانسبورگ را در این سفر پر هیجان تجربه کنید.
ژوهانسبورگ (مرکز استان گاتنگ، بزرگ ترین شهر آفریقای جنوبی و مرکز استخراج طلا): یک تیم جستجو پس از کشف ردپایی بزرگ در لسوتو دریافتند، یک دایناسور بزرگ الجثه گوشت خوار 200 میلیون سال قبل در آفریقای جنوبی قدم زده است.
این خبر به وسیله آزاد اسا در خبرگزاری الجزیره نوشته شده است.
این دایناسور به نام کاینتاپوس امبروکولوهالی 2/7 متر ارتفاع و 9 متر طول داشته است. محققان در مجله پلوس وان که اوایل این هفته چاپ شد، گفتند؛ این دایناسور بزرگ ترین دایناسوری است که در این قاره پرسه می زده است.
لارا سایسیسو، محقق فوق دکترا در زمینه علوم زمین شناسی در دانشگاه کیپ تاون و یاری نویسنده در مقالات مجلات، این کشف را بی سابقه و غیر منتظره خوانده است.
سایسیسو از دانشگاه کیپ تاون به خبرگزاری الجزیره گفت:
این کشف به این معنا است که تنها دو منطقه در دنیا وجود دارند که این دایناسورهای بزرگ گوشت خوار حدود 200 میلیون سال قبل، می زیستند، لهستان و هم اکنون لسوتو.
فابین نول، همکار ارشد محقق در بخش علوم زمین و محیطی در دانشگاه آکسفورد و یکی از اعضای تیم UCT، می گوید این کشف، ما را یک قدم از دانسته های فعلیمان در خصوص انواع دایناسورها در اوایل دورلن ژوراسیک، حدود 200 میلیون سال قبل، به جلو می برد.
تا زمان این کشف، تروپودها یا دایناسورهای دو پای بزرگ گوشت خوار، در زمان اوایل دوران ژوراسیک، کوچک تر در نظر گرفته می شدند. آن ها حدودا سه تا چهار متر طول داشته اند در حالی که این دایناسور 9 متر طول داشته است.
تا به امروز در فسیل های پیدا شده مدارکی دال بر وجود دایناسورهای بزرگ الجثه گوشت خوار، به عنوان مثال تایرانوساروس رکس بسیار شناخته شده در دوران کرتاسه (Cretaceous)، حدود 145 میلیون سال قبل پیدا شده بود.
نول به الجزیره گفت:
این یک کشف بسیار مهم است، زیرا ردپای پیدا شده، بزرگ ترین مورد در دوره تاریخی خود (اوایل ژوراسیک) در سراسر گوندوانا (قاره پهناور ماقبل تاریخ در نیمکره جنوبی که بعدها جدا شد و قاره آفریقا، آمریکای جنوبی، استرالیا، قطب جنوب، شبه جزیره هند و عربستان را شکل داد)، است.
نول گفت؛ این ردپا نشان می دهد این دایناسور دو متر بزرگ تر از کریلوفوساروس (Cryolophosaurus) بوده است. کریلوفوساروس با توجه به بقایای اسکلت، بزرگ ترین تروپود دوران اوایل ژوراسیک شناخته شده است.
محققان این ردپا را در طول یک سفر زمینی در دره روما نزدیک دانشگاه ملی لسوتو در اوایل سال 2016 کشف کردند. آن ها در طول سال برای انجام آزمایشات و کشف تاریخ این ردپای فسیلی که در گزارش چاپ شده در مجله پلوس وان اطلاع رسانی شد، به این مکان بازگشتند.
سایسیسو گفت:
این کشف مربوط به تاریخی پیچیده تر و عمیق تر از این سیاره است.
او گفت:
این کشف بعلاوه نشان می دهد سن این دنیا چقدر است و به ما یاری می نماید کمی بیشتر در خصوص تاریخمان بفهمیم.
این مطالعه که به وسیله محققان دانشگاه کیپ تاون راهنمایی شد، نشان داد این موجود در این منظره پرسه می زده است، در غیر این صورت دایناسورهای کوچک تر گوشت خوار و انواع دایناسورهای گیاه خوار و همه چیز خوار آن منطقه تحت سلطه او قرار می گرفتند.
منبع: کجارو / aljazeera.com / flipboard.com