تحقیق ناسا: حیات می تواند در زیر یخ های غبارآلود مریخ وجود داشته باشد
به گزارش دنیای راه راه، دیجیاتو: هنوز شواهد قطعی برای وجود حیات روی مریخ یافت نشده است، اما تحقیقات نو ناسا مکانی نسبتاً ایده آل در مریخ را پیشنهاد می دهد که ممکن است موجودات بیگانه در آن وجود داشته باشند. محققان معتقدند در عرض های جغرافیایی میانی سیاره سرخ، زیر یخ های غبارآلود آن باید در پی حیات مریخی گشت.

براساس گزارش Space، محققان ناسا احتمال جالبی را مطرح می نمایند: سوراخ های یخ های غبارآلود مریخ می تواند پناهگاهی برای حیات در این سیاره بوده باشد. مطالعه تازه آنها نشان می دهد یخ آب غبارآلود در سیاره سرخ می تواند به طور بالقوه شرایط مناسبی برای فتوسنتز و حیات میکروبی ایجاد کند.
محققان ناسا می گویند برخلاف زمین، مریخ لایه محافظ ازن ندارد؛ بنابراین تشعشعات مضر فرابنفش در سطح مریخ در مقایسه با سیاره ما، بسیار بیشتر است؛ بنابراین، منطقه های در مریخ که فتوسنتز می تواند در آن رخ دهد، به احتمال زیاد در یخ غبارآلود قرار دارند.
احتمال وجود حیات زیر یخ های مریخ
در سیاره زمین، هنگام تابش خورشید بر برف یا یخ، ذرات غبار در یخ نفوذ و حفره هایی ایجاد می نمایند؛ این حفره ها به پناهگاهی برای اشکال ساده زندگی مانند جلبک ها، قارچ ها و سیانوباکتری ها تبدیل می شوند. نام این حفره ها کرایوکونیت (Cryoconite) است و محققان ناسا می گویند شاید چنین ساختار هایی در یخ های مریخ نیز ایجاد گردد و محلی برای حیات میکروبی ساده باشند.
حیات در مریخ
حفره های کرایوکونیت مریخی می توانند از موجودات در برابر اشعه مضر فرابنفش محافظت نمایند و درعین حال اجازه بدهند نور خورشید به میزان کافی برای انجام فتوسنتز به زیر سطح نفوذ کند. شبیه سازی های کامپیوتری نشان می دهند منطقه ها فتوسنتزی می توانند در اعماق بین 5 تا 38 سانتی متر یخ های غبارآلود، بسته به غلظت غبار، وجود داشته باشند.
بعلاوه محققان با شبیه سازی های کامپیوتری دریافتند یخ های غبارآلود مریخ می توانند از درون ذوب شوند و یخ های لایه پوششی مانع تبخیر این آب مایع درونی شوند؛ دو عنصر کلیدی برای فتوسنتز مهیا می گردد: نور خورشید و آب. به تبع آن نیز موجوداتی می توانند به وجود بیایند تا به وسیله فتوسنتز اکسیژن فراوری نمایند و شرایط حیات میکروبی ایجاد گردد.
منبع: انتخاب