مسجد سه طبقه کنگ در شهر بندر کُنگ، عکس
به گزارش دنیای راه راه، بندر لنگه درواقع یکی از بنادر قدیمی و شناخته شده شهرستان لنگه است و گفته می گردد که نام کنگ از زمانی بر آن قرار گرفت که پرتغالی ها از خلیج فارس اخراج شدند و جزیره هرمز را قوای امام قلی خان تصرف کردند.
مسجد سه طبقه کنگ بهانه ای در شهر بندر کُنگ واقع شده معماری پیشرفته مردمان جنوب کشور را به نمایش گذارده است.چهره مخروبی که از این مسجد یا تجارت خانه باقی مانده، بسیار متفاوت از دیگر آثار تخریب شده است. گفته می گردد این مسجد به احتمال در دوره قاجار ساخته شده است و این که دارای بیش از یک طبقه و دو محراب بوده، نشان از رونق بندر کنگ داشته است. بنای این مسجد دارای یک حیاط و یک ردیف اتاق در طبقه همکف بوده که حیاط را در محاصره خود داشته اند.
ولی امروزه چیز زیادی از اتاق ها باقی نمانده و باتوجه به اینکه قسمتی از دیوار اطراف تجارت خانه ریخته است و سقف بیشتر اتاق ها هم کامل از بین رفته، تصور فضایی که در گذشته وجود داشته کمی سخت است. بخشی از مصالحی که تخریب شده، داخل اتاق ها را هم مسدود نموده است.ساختمان دیوار تجارت خانه و همین طور اتاق ها از ساروج و سنگ گچ بوده است و نزدیکی آن به برج مدور، قلعه پرتغالی ها و دیگر آثار تاریخی کنگ دلیل دیگری است بر آبادی و رونق بندر کنگ و اینکه به احتمال افراد زیادی به آن رفت وآمد داشته اند.
اطلاعات زیادی درباره این بنای تاریخی در دست نیست، اما همان طور که گفته شد، این مسجد یا تجارت خانه دارای چندین اتاق بوده که به نظر می رسد تنها یکی از آن ها هنوز تا حدی سالم است و سقف دارد. این اتاق 24 متر مربع مساحت دارد و ارتفاع دیواره آن 4 متر است.همچنین، 10 طاقچه در آن دیده می گردد و دو طرف آن، دو در وجود دارد که هرکدام به یکی از اتاق های مجاور باز می گردد. در یکی از اتاق های طبقه اول، آثار از یکی از دو محرابی که به آن اشاره شد، به چشم می خورد.
درست است که کف این بنای قدیمی کنگ از سنگ پوشیده شده، باز بزرگی آن به طور کامل پیداست و نشانگر این است که مهمانان زیادی در این محل به استراحت می پرداخته اند که در بین آن ها بی شک ملوان، جاشو، ناخدا، تاجر و غیره هم وجود داشته است. در اطراف این مسجد هم تعداد زیادی آب انبار خواهید دید که بازدید از آن ها خالی از لطف نیست. برای استراحت و نفس تازه کردن نیز می توانید از پارک ساحلی که در نزدیکی این اثر قرار گرفته است بهره ببرید که چشم انداز خیلی خوبی به دریا و ساحل دارد.
باقی مانده مسجد یا تجارت خانه قدیمی کنگ در استان هرمزگان، شهرستان لنگه و در محله ای به نام سلطان آباد در غرب شهر کنگ قرار گرفته است. این مسجد فاصله کمی با خرابه های قلعه پرتغالی های بندر کنگ دارد. بنابراین اگر در همین قسمت اصلی بندر هستید، با چند دقیقه پیاده روی هم می توانید خود را به آن برسانید.
منبع: گردشبان