پسته برترین آجیل برای قلب است؟ ، تاثیر خوردن پسته بر ضربان قلب
به گزارش دنیای راه راه، از مهم ترین خواص پسته برای قلب، کاهش تصلب شرایین است. درواقع برترین راه برای بهبود عملکرد قلب و عروق، گنجاندن مواد غذایی مفید برای قلب است. یکی از خواص پسته برای سلامت بدن یاری به سلامت و بهبود عملکرد قلب است. پسته به شکل های مختلف می تواند قلب را سالم و قوی نگه دارد. برای بهره بردن از فواید پسته برای قلب و عروق، بهتر است پسته خام مصرف کنید تا به شکل موثری به کاهش کلسترول بد خون، تنظیم ضربان قلب، تنظیم فشار خون و … یاری کند. در این مقاله از در مهم ترین خواص و فواید و مضرات احتمالی پسته برای قلب را آنالیز خواهیم کرد.
پسته برای قلب مفید است؟
و در بسیاری از تحقیقات علمی مورد مطالعه قرار گرفته و نقش مثبت آن اثبات شده است. در صورتی که می خواهید پسته را برای بهبود عملکرد قلب مصرف کنید، بهتر است آن را به صورت مداوم و روزانه مصرف کنید. البته در این صورت با پزشک متخصص خود مشورت کنید. در ادامه خواص پسته خام یا پسته بو داده () بدون نمک برای قلب را مرور خواهیم کرد.
ضمناً شما می توانید انواع مثل و را به روش های خرید یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
1- افزایش کلسترول خوب خون با پسته
پسته در دسته آجیل های پرچرب قرار می گیرد. اما چربی موجود در پسته از نوع چربی های مفید برای بدن و قلب است. چربی هایی که در پسته وجود دارند، جزو چربی های غیر اشباع هستند. این چربی ها می توانند سطح کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داده و در مقابل کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش دهند. بالا رفتن میزان کلسترول خوب خون، می تواند سلامت قلب و عملکرد آن را بهبود ببخشد.
2- تاثیر پسته بر ضربان قلب
برترین آجیل برای قلب چیست؟ به نظر می رسد مغز پسته یکی از برترین انواع آجیل برای سلامت قلب است. یکی از خواص پسته برای قلب، یاری به تنظیم ضربان قلب است. پسته سرشار از منیزیم بوده و بر تنظیم ریتم ضربان قلب موثر است.
علاوه بر این، پروتئین موجود در پسته می تواند عملکرد عضلات قلب را افزایش دهد و موجب استقامت ماهیچه های قلب گردد. بنابراین اگر مشکل آریتمی یا نوسان ضربان قلب دارید، می توانید پسته را به شکل های مختلف در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
3- پسته؛ یک آنتی اکسیدان مفید برای قلب
پسته یکی از منابع مهم برای آنتی اکسیدان های مفید قلب است. این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله می نمایند. آنتی اکسیدان هایی مثل لوتئین و زیگزانتین در پسته، می توانند سلامت قلب را ارتقا دهند و به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب بدن یاری نمایند.
4- تنظیم فشار خون با پسته و سلامت قلب
یکی از مواد معدنی مهم و مفید برای تنظیم فشار خون، پتاسیم است. پتاسیم می تواند با کنترل فشار خون، از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کند. از طرفی، خاصیت پسته در کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون، می تواند به تنظیم فشار خون و تعادل در آن یاری کند.
5- تنظیم قند خون و تاثیر آن بر سلامت قلب
دیابت یکی از بیماری هایی است که می تواند عملکرد قلب را ارتقا ببخشد. مصرف پسته به صورت مداوم و کنترل شده، می تواند قند خون را تثبیت کند. به این صورت که فیبر موجود در پسته ها با کند کردن فرایند هضم، به تنظیم سطح قند خون یاری نموده و می تواند به کاهش جذب چربی ها و کلسترول به وسیله دستگاه گوارش یاری کند. در بیماران مبتلا به قند خون یا دیابت، مصرف پسته می تواند با کاهش کلسترول بد خون، به بهبود عملکرد قلب آنها یاری کند.
6- پسته برای جلوگیری از انسداد عروق قلب
از بزرگ ترین مشکلاتی که منجر به بروز حملات قلبی و می گردد، گرفتگی رگ های قلب و عروق یا همان تصلب شرایین است. وجود آمینو اسیدهای مختلف در پسته از گرفتگی و انسداد رگ های قلب جلوگیری نموده و حملات قلبی را کاهش می دهند. در واقع پسته حاوی رزوراترول ها، فیتواسترل و لوتئین است که به کاهش تصلب شرایین یاری می نمایند.
7- کاهش وزن با پسته و تاثیر آن بر قلب
یکی از و یاری به کاهش وزن بالا است. پسته به خاطر وجود فیبر، چربی های مفید و پروتئین می تواند نقش مهمی در کاهش وزن داشته باشد. وجود این مواد مغذی، باعث ایجاد احساس سیری برای مدت طولانی می گردد و از پرخوری یا ریزه خوری جلوگیری می نماید؛ در نتیجه وزن را کاهش می دهد.
هر چه وزن متعادل تری داشته باشید، احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی نیز تا حد چشمگیری کاهش خواهد یافت. بنابراین یکی از تاثیرات غیر مستقیم پسته بر سلامت قلب، تعادل وزن است.
8- کاهش التهاب بدن با پسته
پسته ها سرشار از فیبر و چربی های غیر اشباع هستند. بعلاوه وجود فیبر در آنها، می تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد و جذب کلسترول در روده را کاهش دهد. پسته با یاری به حفظ سلامت روده، التهاب در بدن را کاهش داده و سلامت عروقی را افزایش می دهد. اگر بدن شما با التهاب درگیر نباشد، از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی نیز تا حد زیادی در امان خواهید ماند.
9- تاثیر پسته بر ضربان قلب
از این است که منبع بسیار غنی از امگا 3 هستند. امگا 3 جزو چربی های مفید برای سلامت قلب، کاهش التهاب و بهبود عملکرد قلب است. وجود میزان کافی از این چربی، با کاهش فشار خون و تنظیم ریتم و ضربان قلب، می تواند ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. از طرف دیگر، وجود امگا 3 در پسته، سطح تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و به سلامت عروق خونی یاری زیادی می نماید.
10- بهبود متابولیسم خون
پسته منبع خوبی از مواد مغذی مفید و ضروری برای بدن مثل ویتامین آهن، مس و ویتامین B6 است. بدن برای متابولیسم مواد غذایی و عملکرد سیستم ایمنی به ویتامین B6 احتیاج دارد. علاوه بر این، پروتئین موجود در پسته ، نقش بسیار مهمی در تنظیم متابولیسم و تعادل هورمونی دارد که این موضوع می تواند به بهبود سلامت قلبی و عروقی یاری کند.
بعلاوه در میزان 100 گرم پسته حدود 15 میلی گرم آهن وجود دارد که پسته را به یک ماده غذایی مفید برای درمان کم خونی تبدیل نموده است. علاوه بر این ویتامین B6 موجود در پسته سبب افزایش فراوری خون شده و مس موجود در پسته به جذب بهتر آهن و درمان فقر آهن در زنان یاری می نماید.
بیشتر بخوانید:
مضرات پسته برای قلب
مصرف پسته در حد و میزان کافی می تواند برای سلامت قلب مفید باشد. اما اگر در خوردن پسته زیاده روی کنید، به خاطر وجود کالری و چربی بالا در این آجیل، ممکن است دچار اضافه وزن شوید. ایجاد نفخ و یبوست در صورت مصرف بیش از حد پسته هم احتمال دارد.
ضمناً پسته را نباید به عنوان یک جایگزین دارویی در برنامه خود قرار دهید. این آجیل می تواند روند بهبود بیماری های قلبی را سرعت ببخشد ولی به تنهایی جزو داروهای سلامت قلب محسوب نمی گردد.
بیشتر بخوانید:
سوالات متداول درباره فواید پسته برای سلامت قلب
برترین آجیل برای قلب چیست؟
آجیل ها شامل انواع مختلفی مثل بادام زمینی، بادام هندی، بادام درختی، گردو، فندق و پسته هستند. پسته یکی از برترین آجیل ها برای سلامت قلب و عروق است. پسته منبع غنی از انواع ترکیبات گیاهی مثل کارتنوئیدهای لوتئین، زاگزانتین، آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها و پروآنتوسیانیدین ها است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی هستند. این ترکیبات به سلامت قلب یاری بسزایی می نمایند.
برای سلامت قلب پسته خام بهتر است یا بو داده؟
پسته های بو داده، شور یا مزه دار شده، معمولا حاوی افزودنی هایی مثل نمک، آبلیمو، سرکه و … هستند. بعضی مواقع میزان این افزودنی ها در حدی است که می تواند برای سلامت قلب مضر باشد. بنابراین مصرف پسته خام نسبت به پسته بو داده بیشتر توصیه می گردد. اگر قصد دارید پسته بو داده میل کنید حتما نوع بدون نمک آن را انتخاب کنید.
محصولات مرتبط
تخمه با طعم گلپر 100 گرمی سنجابک
34,300 تومان 36,000 تومان 5% تخفیف
پسته نمکی بزرگ 60 گرمی مزمز
75,900 تومان 77,000 تومان 1% تخفیف
پسته اکبری میانه 30 گرمی مزمز
33,900 تومان
مغز پسته نمکی 27 گرمی سنجابک
72,900 تومان 74,000 تومان 1% تخفیف
منبع: افق کوروش