طرز تهیه کلوچه کردی نرم و خوشمزه در 8 مرحله آسان

به گزارش دنیای راه راه، طرز تهیه کلوچه کردی در منزل کار سختی نیست؛ بسیاری از خانم ها در کردستان هنوز هم این کلوچه خانگی نرم و خوشمزه را به روش های متنوعی درست می نمایند. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه کلوچه محلی کردستان را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه کلوچه کردی نرم و خوشمزه در 8 مرحله آسان

مواد لازم برای تهیه کلوچه کردی (برای 4 تا 6 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
تخم مرغ2 عدد
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
ماستنصف لیوان فرانسوی دسته دار
خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
کره یا روغن محلینصف لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایعنصف لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری
هل (پودر شده)نصف قاشق چای خوری
وانیل1/4 قاشق چای خوری
آرد سفید3 لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم برای رومال کلوچه کردی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
تخم مرغ1 عدد
سرکه1 قاشق چای خوری
کنجد یا سیاه دانهبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر کلوچه کردی: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت کلوچه کردی در فر: 15 تا 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه کلوچه کردی

طرز تهیه کلوچه کردی آسان است. شما می توانید کلوچه کردستان را با رومال یا بدون رومال و به صورت مغزدار یا بدون مغز درست کنید.

مرحله اول: مواد اصلی کلوچه کردی را ترکیب کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کلوچه محلی کردی باید قبل از مخلوط کردن مواد یخچالی یعنی تخم مرغ، شیر و ماست با یکدیگر باید آن ها را از 30 دقیقه قبل از یخچال بیرون بیاورید و در اتاق قرار دهید تا به دمای محیط برسند. بعد از 30 دقیقه تخم مرغ ها را همراه با کره، روغن مایع و شکر در ظرف مناسبی بریزید و به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. سپس، شیر و ماست را هم به این ترکیب اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد.

برای خرید تخم مرغ، کره، روغن مایع، شکر، شیر و ماست می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: خمیر مایه را اضافه کنید

حالا خمیر مایه فوری را هم به این ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس، بیکینگ پودر، پودر هل و زعفران دم نموده را نیز داخل ظرف بریزید. مواد را دوباره هم بزنید تا اجزای آن کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.

برای خرید بیکینگ پودر، زعفران و هل می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: آرد را به مایه کلوچه کردی اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کلوچه کردستان باید آرد سفید را 3 بار الک کنید تا کاملا پوک و نرم گردد. سپس، آرد الک شده را به صورت تدریجی و کم کم به مواد داخل کاسه اضافه کنید. در طی افزودن آرد، مایه کلوچه کردی را دائما هم بزنید. مقدار آرد باید به مقدار ای باشد که خمیر کاملا جمع گردد و به دست شما نچسبد. توجه داشته باشید، اگر مقدار آرد بیش از مقدار لازم باشد، خمیر کلوچه کردستان خشک، سفت و سنگین می گردد.

برای خرید آرد سفید می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: خمیر کلوچه را استراحت دهید

حالا، کاسه بزرگ، تمیز و خشکی را انتخاب نموده و داخل آن را چرب کنید. خمیر کلوچه کردی را در این کاسه قرار دهید و درب کاسه را با سلفون بپوشانید. در ادامه، کاسه حاوی خمیر کلوچه کردی را در مکان گرمی قرار دهید و حدود 2 ساعت صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر گردد.

مرحله پنجم: خمیر کلوچه کردی را ورز دهید

پس از گذشت 2 ساعت به خمیرتان سر بزنید و آن را آنالیز کنید. اگر حجم خمیر کلوچه دو برابر شده بود باید آن را ورز دهید. پیش از ورز دادن خمیر، باید یک سینی بزرگ یا حتی روی میز یا کابینت را به خوبی تمیز نموده، به عنوان سطح کارتان در نظر بگیرید و کاملا آرد پاشی کنید.

حالا می توانید خمیر پف نموده را روی سطح کارتان قرار دهید و اندکی ورز دهید. با انجام این کار، هوای اضافی ایجاد شده در داخل خمیر از بین می رود و خمیرتان بافت منسجم تر و بهتری پیدا می نماید.

مرحله ششم: خمیر کلوچه را تقسیم بندی کنید

امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه کلوچه کردی را بدون مشکل دنبال نموده باشید. حالا، وقت آن است که فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس، خمیر کلوچه کردی را به تعداد دلخواه تقسیم بندی و چانه گیری کنید.

هر یک از چانه ها باید به مقدار یک نارنگی میانه باشد. حجم خمیری که با این مقدار مواد اولیه تهیه می گردد معمولا برای 4 تا 6 عدد چانه مناسب است. در ادامه، هر یک از چانه ها را با یاری وردنه کمی باز کنید و در سینی فر بچینید. در نهایت، روی خمیرها را به مدت 15 دقیقه با یک پارچه تمیز یا سلفون بپوشانید.

مرحله هفتم: خمیر کلوچه کردی را رومال کنید و بپزید

حالا رومال کلوچه را درست کنید. برای این کار یک عدد زرده تخم مرغ را با سرکه ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید تا کاملا یکدست گردد. سپس، پارچه یا نایلون سلفون را از سطح سینی فر کنار بزنید. با یاری فرچه آشپزی، خمیر کلوچه را با مخلوط زرده تخم مرغ و سرکه رومال کنید و مقداری کنجد و سیاه دانه روی کلوچه ها بپاشید.

در این فاصله، احتمالا فر شما گرم شده است. بنابراین، کلوچه های رومال شده و کنجدی را برای 15 تا 25 دقیقه در فر بگذارید تا کاملا بپزند. پیشنهاد می کنیم، در دقایق آخر پخت، شعله گریل را هم روشن کنید تا سطح کلوچه های کردی کاملا طلایی گردد.

برای خرید سرکه سفید و کنجد می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: کلوچه کردی را سرو کنید

پس از پختن و طلایی شدن کلوچه کردی به دلخواه می توانید آن را با پودر قند () و پودر دارچین تزیین نموده و همراه با چای اعلا نوش جان کنید. کلوچه کردستان یکی از برترین گزینه ها برای وعده های صبحانه و عصرانه است.

برای خرید پودر دارچین می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه کلوچه کردی

  • در طرز تهیه کلوچه کردستان به جای شیر می توانید از آب ولرم و به جای شکر از پودر قند بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، پس از چانه گیری خمیر کلوچه می توانید یک عدد خرمای بدون هسته و مقداری مغز گردوی خرد شده را در میان خمیر قرار دهید. به این ترتیب، کلوچه کردی شما مغزدار خواهد شد. برای خرید خرما و مغز گردو می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید خمیرها را همراه با مقداری روغن در تابه بچینید و کلوچه محلی سرخ شده داشته باشید. در این صورت، سطح بشقابی را با چند لایه حوله کاغذی بپوشانید و کلوچه های سرخ شده را روی آن قرار دهید تا کاملا روغن گیری شوند.
  • شما می توانید کلوچه ها را در ظرف تمیز و در پوشیده ای قرار دهید و برای چندین روز در یخچال نگهداری کنید. مراقب باشید، درب ظرف را باز نگذارید.
  • در صورت تمایل، حتی می توانید تعدادی از کلوچه های کردی را در کیسه فریزر بگذارید و برای مدت طولانی تری در فریزر نگهداری کنید. یادتان باشد، پیش از مصرف، حتما کلوچه ها را گرم کنید.
  • اگر احساس می کنید خمیر کلوچه سفت شده می توانید مقدار کمی شیر ولرم یا زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن کلوچه کردی

چرا کلوچه خشک میشه؟

اگر درب ظرف کلوچه را باز بگذارید و کلوچه ها را در معرض هوا قرار دهید در فاصله زمانی کوتاهی کاملا خشک و سفت می شوند. افزایش زمان پخت کلوچه در فر و استفاده از آرد نامرغوب هم از دیگر دلایل خشک شدن کلوچه ها هستند.

چرا کلوچه سفت میشه؟

قرارگیری در معرض هوا از اصلی ترین دلایل خشک شدن کلوچه است. برای جلوگیری از این موضوع، پیشنهاد می کنیم درب ظرف حاوی کلوچه را با دقت ببندید و به هیچ عنوان کلوچه ها را بدون پوشش به حال خودشان رها نکنید. ضمناً، توصیه می کنیم مقدار آرد مصرفی را هم با دقت کنترل کنید؛ چراکه استفاده از آرد زیاد و نامرغوب هم می تواند موجب سفت شدن کلوچه گردد.

چطور می توانیم کلوچه های سفت و خشک شده را نرم کنیم؟

شما با روش های ساده و متنوعی می توانید کلوچه های خشک شده را نرم کنید. برای آگاهی از جزییات پیشنهاد می کنیم روی لینک مقاله کلیک کنید.

چرا کلوچه پف نمیکنه؟

استفاده از مخمر نامرغوب یا کهنه، اضافه کردن نمک، استفاده از آرد بی کیفیت، افزودن آب و مایعات به مقدار زیاد و بعلاوه، اضافه کردن ادویه هایی مانند دارچین به مایه کلوچه از اصلی ترین دلایل پف نکردن کلوچه ها به شمار میرود.

چرا کلوچه وا میره؟

زیاد بودن مقدار شکر مصرفی، کم بودن مقدار آرد، استفاده از روغن زیادی و بعلاوه، افزایش حجم مایعات مورد احتیاج برای درست کردن خمیر از اصلی ترین دلایل وا رفتن کلوچه ها هستند.

محصولات مرتبط

تخمه هندوانه آبلیمویی 80 گرمی سنجابک

38,500 تومان 39,000 تومان 1% تخفیف

بادام هندی بزرگ 65 گرم مزمز

73,900 تومان 78,000 تومان 5% تخفیف

خرمای مضافتی 550 گرمی مشکین

66,900 تومان 100,000 تومان 33% تخفیف

خرما کبکاب صادراتی 700 گرمی مروارید سیاه

64,900 تومان 83,000 تومان 22% تخفیف

کنجد برشته بسته سلفونی 300 گرمی آذوقه

97,900 تومان 98,900 تومان 1% تخفیف

پودر کیک موزی 500 گرمی رشد

58,900 تومان 70,000 تومان 16% تخفیف

بیکینگ پودر پت صادراتی 140 گرم گلها

57,900 تومان 68,950 تومان 16% تخفیف

وانیل خرس نشان اصل 3 گرمی گلها

38,900 تومان 45,800 تومان 15% تخفیف

دارچین 75گرمی سلفونی گلستان

34,500 تومان 34,900 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 400 گرمی فامیلا

118,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف

زعفران نیم گرمی نوین زعفران

99,900 تومان 132,000 تومان 24% تخفیف

هل 10 گرمی سانتین

36,900 تومان 39,900 تومان 8% تخفیف

آبلیمو 500 گرمی مهرام

65,900 تومان 67,000 تومان 2% تخفیف

سرکه قرمز 3500 گ خانواده وردا

138,900 تومان 148,900 تومان 7% تخفیف

آرد سفید 500 گرمی تک

24,500 تومان 24,900 تومان 2% تخفیف

آرد سفید 900 گرمی رشد

32,500 تومان 32,900 تومان 1% تخفیف

روغن جامد 4 کیلویی فامیلا

236,900 تومان 261,700 تومان 9% تخفیف

روغن حیوانی ممتاز 450 گرم نیک منش

326,900 تومان 385,000 تومان 15% تخفیف

روغن مایع آفتابگردان ویتامین دی810گرمی رعنا کتابی

45,900 تومان 50,500 تومان 9% تخفیف

پک شیر کم چرب 125 سی سی استریلیزه 12 عددی

70,900 تومان 84,000 تومان 16% تخفیف

کره گیاهی 100 گرم مهگل

9,300 تومان 9,440 تومان 1% تخفیف

ماست سطلی 1300 گرمی پگاه

56,900 تومان 65,000 تومان 12% تخفیف

تخم مرغ 6 عددی ظرف طلقی طلاری

27,480 تومان

تخم مرغ 9 عددی شقایق سرخه سار

41,220 تومان

منبع: افق کوروش
انتشار: 1 مرداد 1403 بروزرسانی: 1 مرداد 1403 گردآورنده: donyayerahrah.ir شناسه مطلب: 2040

به "طرز تهیه کلوچه کردی نرم و خوشمزه در 8 مرحله آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلوچه کردی نرم و خوشمزه در 8 مرحله آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید