5 شگرد پیشگیری از کپک زدن ترشی ها (اینفوگرافیک)

به گزارش دنیای راه راه، افرادی که هرسال به ویژه در زمستان اقدام به تهیه ترشی یا شوریجات می نمایند، همواره نگران خطر کپک زدگی این مواد غذایی هستند.

5 شگرد پیشگیری از کپک زدن ترشی ها (اینفوگرافیک)

جهت دریافت مشاوره خدمات کاتالوگ حرفه ای از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.

در ادامه پنج راه حل برای پیشگیری از کپک زدگی ترشی ها ارائه می کنیم.

1-کنترل دقیق دمای تخمیر: زمانی که خودتان در منزل اقدام به فراوری ترشی و شوریجات می کنید، از نکات مهم و کلیدی در موفقیت آمیزبودن تهیه این فرآورده ها انتخاب دمای صحیح تخمیر است. بهترین دما، دمای اتاق است (معادل 21 تا 22درجه سانتی گراد). این دما می تواند تا حدود 18درجه سانتی گراد هم کاهش یابد. درصورتی که دما بالاتر از این محدوده باشد، اول سبزیجات به جای یک بافت ترد و شکننده حالت نرم پیدا می نماید و دوم، امکان رشد کپک ها در محصول افزایش می یابد.

2-استفاده از مواد اولیه مرغوب و تمیز: این باور که میوه و سبزیجات بی کیفیت باید به ترشی یا شوریجات تبدیل گردد، اشتباه است زیرا وجود هرگونه آلودگی در مواد اولیه می تواند با کپک زدن محصول و بروز مسمومیت در مصرف کنندگان و کاهش قابلیت نگهداری محصول همراه باشد.

3-استفاده از وسایل و ظروف: تمام وسایل و ظروفی که برای تهیه ترشی استفاده می گردد به خصوص ظروف نگهداری باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد. بهتر است از محلول های نمکی یا سرکه ای ترشی های قبلی به ویژه اگر به مدت طولانی مانده باشد، برای تهیه ترشی های جدید استفاده نگردد و ظرف آنها را پس از تمیز کردن کامل دوباره بهره ببرید. ظروف را با آب داغ و مایع ظرفشویی کاملا بشویید و سپس اجازه دهید آب اضافه آنها در معرض جریان هوا کاملا گرفته گردد.

4-استفاده از مقادیر کافی نمک: یکی از روش های مؤثر در جلوگیری از رشد کپک و مخمر، تنظیم صحیح و استفاده از مقادیر کافی نمک است، زیرا این میکروارگانیسم ها نمی توانند در غلظت های بالای نمک زنده بمانند. بسته به نوع سبزیجات ممکن است میزان نمک متفاوت باشد. بنابراین دقیقا طبق دستورالعمل از مقادیر کافی نمک بهره ببرید.

5-استفاده از ظروف کاملا غیرقابل نفوذ هوا: بهتر است از ظروف شیشه ای که مطمئن هستید درِ آنها کاملا محکم می گردد برای تهیه ترشی بهره ببرید و تا زمانی که تخمیرشان کامل نشده از باز و بسته کردن زیاد آن پرهیز کنید.

جهت مشاهده تصویر اصلی بر روی عکس زیر کلیک کنید.

دکتر مریم قادری قهفرخی - متخصص صنایع غذایی / روزنامه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 29 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1400 گردآورنده: donyayerahrah.ir شناسه مطلب: 1227

به "5 شگرد پیشگیری از کپک زدن ترشی ها (اینفوگرافیک)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 شگرد پیشگیری از کپک زدن ترشی ها (اینفوگرافیک)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید