اپلیکیشن ها به جنگ کرونا رفتند؛ به صورتت دست نزن!
به گزارش دنیای راه راه، خبرنگاران : پیشرفت تکنولوژی و افزایش تاثیرات روزافزون تلفن های همراه هوشمند بر زندگی ما در دوران کرونا نیز با اپلیکیشن هایی کاربردی خود را نشان داده است.
به گزارش خبرنگاران، تلفن های همراه هوشمند در زندگی روزمره ما نقش بسیار حیاتی را ایفا می کنند و همزمان با شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان اپلیکیشن های فراوانی برای مقابله با این بیماری همه گیر طراحی و عرضه شدند. بیشتر این اپلیکیشن ها جهت رهگیری ویروس و افراد مبتلا به کووید-19 برای سیستم عامل های اندروید و IOS طراحی شده اند و در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند.
لازم به ذکر است که در کشورمان چنین برنامه ای برای تلفن های همراه ساخته نشده است، اما در بیشتر کشورها یک یا چندین اپلیکیشن رسمی که توسط وزارت بهداشت، کمیته مبارزه با کرونا یا سازمان های حوزه سلامت طراحی شده اند تا بتوان از شیوع هر چه بیشتر بیماری همه گیر تا حد امکان جلوگیری کرد.
البته اپلیکیشن های مرتبط با ویروس کرونا تنها مربوط به رهگیری ویروس و افراد مبتلا نیست، برخی از اپلیکیشن ها هم در رابطه با سلامت جسمی، خوداظهاری، مشاوره های پزشکی، سلامت روانی در دوران قرنطینه و ... طراحی شده اند.
در این گزارش قصد داریم 4 اپلیکیشن کاربردی و خلاقانه مرتبط با ویروس کرونا را به شما معرفی کنیم. البته باید اضافه کنیم که این لیست شامل اپلیکیشن های مرتبط با رهگیری افراد مبتلا و ویروس در کشور های مختلف نمی شود.
به صورتت دست نزن!
آیا تا به حال توجه کرده اید که در طول روز چند بار به صورت خود دست می زنید؟ حتی در مدت زمانی طولانی نه! در یک ساعت چند بار صورت خود را لمس می کنید؟ یا چند دقیقه می توانید از انجام این کار خودداری کنید؟
در دوران شیوع بیماری کووید-19 که رعایت اصول بهداشتی اولیه برای جلوگیری از آلوده شدن ما مهم است، احتمالا سخت ترین کار ممکن همین لمس نکردن صورت باشد. اپلیکیشن (Dont Touch Your Face / به صورت خودت دست نزن) برای همین امر طراحی شده است که بنا به توصیه کادر درمان افراد به صورت خود دست نزنند. این اپلیکیشن شامل یک الگوریتم اتوماتیک ساده است که تصویر فرد را وقتی صورت خود را لمس می کند و وقتی این کار را نمی کند، شناسایی و تایید می کند. بعد از آن شما می توانید این اپلیکیشن را در زمینه باز بگذارید و هر زمان که بخواهید به صورت خود دست بزنید، برای شما اعلانی ارسال می کند تا شما را از دست زدن به صورت بازدارد.
مقابله با مسائل روحی در قرنطینه
اپلیکیشن یوپر (Youper) یک پلتفرم درمانی در تلفن های همراه هوشمند است که در اپ استور و فروشگاه گوگل پلی در دسترس است. در دوره ای که به دلیل محدودیت های کرونایی افراد مجبورند بلند مدت در خانه بمانند و روابطشان با سایرین تحت تاثیر قرار می گیرد؛ در چنین شرایطی مسائل روحی بیشتر در افراد پدیدار می شود. این اپلیکیشن با استفاده از هوش مصنوعی و ربات گفت وگویی که دارد به کاربران خود اجازه می دهد تا بتوانند احساسات خود را بهتر درک کنند و روی روابط خود کار کنند.
هوش مصنوعی یوپر با استفاده از روش هایی چون رفتار درمانی شناختی، رفتار درمانی دیالکتیکی، ذهن آگاهی و درمان مبتنی بر پذیرش و آگاهی با شما مصاحبه می کند. این اپلیکیشن مفید تلفن های همراه هوشمند رایگان است، اما برخی از قابلیت های ویژه آن نیز ملزم به خرید اشتراک است.
دست شستن فراموش نشود
شستن منظم دست ها در دوران شیوع بیماری کووید-19 مهم ترین توصیه پزشکان به ما است. شرکت ریورا یک اپلیکیشن کاملا رایگان و بدون تبلیغات را برای این کار طراحی کرده است که در آن می توانید از گزینه یک بار دست شستن در هر ساعت تا پنج بار در هر ساعت را انتخاب کنید تا Hand Wash Reminder از طریق اعلان تلفن همراه هوشمند شما، در فواصل زمانی دقیق یادآوری کند که باید دست هایتان را بشویید.
تقویت توانایی روحی نوجوانان در دوران کرونا
برنامه Think Ninja یک اپلیکیشن بهداشت روان است که برای بچه ها و نوجوانان بین 10 تا 18 سال توسط NHS - سرویس سلامت همگانی بریتانیا طراحی شده است و با استفاده از انواع ابزارهای متفاوت این امکان را به کاربران خود می دهد با تغییر نوع نگرش و رفتار خود بر مسائل غلبه کنند.
این اپلیکیشن با بهره گیری از هوش مصنوعی و ربات گفت و گویی که در نقش مربی کاربران عمل می کند به آنان این اجازه را می دهد تا از طریق توانایی تنظیم و بازنگری در اهداف، سطح بندی خلق و خوی روزانه و آموزش تکنیک های غلبه بر استرس و مقابله با افکار منفی بتوانند با چالش های زندگی کنار بیایند. سرویس سلامت همگانی بریتانیا پس از شیوع بیماری کووید-19 قابلیت های جدیدی را به این اپلیکیشن که در اپ استور و فروشگاه گوگل پلی در دسترس است، اضافه کرد. این قابلیت ها شامل آموزش هایی مرتبط با ترس های مربوط به ویروس کرونا، کنار آمدن با قرنطینه، مقابله با نگرانی های مرتبط با بهداشت شخصی افراد و تکنیک های مقابله با شرایط بحرانی است. این اپلیکیشن به صورت رایگان در دسترس است که البته پس از شیوع بیماری کووید-19 برخی از قابلیت های آن تنها برای کاربران بریتانیایی قابل استفاده است.
منبع: اقتصادنیوز