خواص سیر سیاه؛ 7 فایده بی نظیر این ماده غذایی برای بدن
به گزارش دنیای راه راه، سیر سیاه یک فرآورده غذایی است که از سیر خام به دست می آید و همانگونه که از نامش پیداست، سیاه رنگ است و طعم ملایم تری هم دارد. این ماده غذایی فواید زیادی برای بدن دارد و کارشناسان بر این باورند خواص سیر سیاه بسیار بیشتر از سیر معمولی است و منجر به بهبود سلامت قلب و مغز می گردد و احتمال ابتلا به بیماری های گوناگون را کاهش می دهد.
در این نوشته می خواهیم نگاه دقیق تری به سیر سیاه بیندازیم و ببینیم این ماده غذایی چیست، چه فوایدی دارد و چگونه می توانید از آن در غذاهای خود بهره ببرید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
سیر سیاه چیست؟
سیر سیاه یک فرآورده غذایی است که از تخمیر سیر خام در حرارت و رطوبت کنترل شده به دست می آید. برای تهیه سیر سیاه، سیر خام را کم وبیش 50 تا 90 روز در دمای تقریبی 60 تا 77 درجه نگهداری می نمایند. پس از این مدت سیر حالت ژله ای پیدا می نماید و مزه آن شیرین و رنگ آن هم سیاه می گردد.
در میان فرآورده های سیر خام، سیر سیاه یکی از شناخته شده ترین مواد غذایی موجود در بازار جهانی است. این ماده غذایی برای نخستین بار در کشور کره و برای مصارف دارویی به وجود آمد. جدا از مصارف آشپزی و دارویی، این ماده برای فراوری نوشابه های انرژی زا و شکلات هم کاربرد دارد.
به طور کلی، سیر سیاه در مقایسه با سیر خام دارای رنگ سیاه، طعم شیرین و بافت جویدنی و بدون بو است. این فرآورده خاصیت انرژی زایی دارد و معمولا از آن به عنوان ادویه و چاشنی در غذاها استفاده می گردد.
خواص سیر سیاه چیست؟ 7 خاصیت سیر سیاه برای سلامتی
سیر سیاه یک ماده مغذی و سرشار از ترکیبات مفیدی است که می تواند به حفظ سلامتی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف یاری کند. در ادامه مهم ترین فواید سیر سیاه را لیست نموده ایم که نشان می دهند چرا باید این ماده خوراکی را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
1. سرشار از آنتی اکسیدان است
نخستین خاصیت سیر سیاه برای بدن این است که آنتی اکسیدان بالایی دارد. فرآیند تخمیر و فراوری سیر سیاه باعث می گردد این ماده حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به سیر خام باشد.
در فرآیند تخمیر، ترکیبی به نام آلیسین که بوی تند سیر را شکل می دهد، به ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند آلکالوئیدها و فلاونوئیدها تبدیل می گردد. به همین علت، سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند به محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب های اکسیداتیو یاری کند.
با توجه به پژوهش ها، آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه می توانند خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش دهند و بعلاوه خواص ضدپیری داشته باشند.
2. می تواند به تنظیم قند خون یاری کند
قند خون بالا خطرات زیادی برای سلامتی دارد و در افراد مبتلا به دیابت هم می تواند منجر به آسیب کلیوی، عفونت و بیماری های قلبی گردد.
با توجه به پژوهش ها، مصرف سیر سیاه کاهش کلسترول و التهاب بدن و تنظیم اشتها را در پی دارد. در یک مطالعه دیگر هم دید شده آنتی اکسیدان های سیر سیاه به محافظت از بدن در برابر عوارض ناشی از قند خون بالا یاری می نمایند.
به طور کلی، بیشتر آزمایش های جانوری به این نتیجه رسیده اند که سیر سیاه برای بهبود مقاومت به انسولین، سطح گلوکز، تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت مفید است. اگرچه برای نتیجه گیری قطعی به آزمایش های انسانی احتیاج است، مصرف سیر سیاه با توجه به ارزش غذایی بالایی که دارد می تواند برای بدن مفید باشد و خطر بیماری های گوناگون را کاهش دهد.
3. از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می نماید
مطالعات نشان می دهند سیر سیاه می تواند سطح کلسترول کلی بدن، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش داده و بعلاوه سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. همه این ها به حفظ سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی یاری می نمایند.
4. ترکیبات موجود در سیر سیاه برای حفظ سلامت مغز مفید هستند
شکل گیری التهاب می تواند حافظه را دچار اختلال نموده و کارکرد مغز را با گذر زمان بدتر کند. سیر سیاه به جلوگیری از شکل گیری التهاب یاری می نماید و به همین علت برای حفظ سلامت مغز مفید است.
با توجه به پژوهش ها، تجمع یک ترکیب پروتئینی به نام آمیلوئید بتا باعث التهاب در مغز می گردد و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد. یک مطالعه با آزمایش روی موش ها نشان داده که سیر سیاه می تواند التهاب مغز ناشی از آمیلوئید بتا را کاهش دهد و حتی حافظه کوتاه مدت را هم بهبود ببخشد. در مطالعه دیگری هم دیده شده عصاره سیر سیاه از ایجاد اختلال در حافظه پیشگیری می نماید.
5. سیر سیاه دارای خواص ضدسرطانی است
سیر سیاه در مقایسه با سیر خام دارای ترکیبات تقویت نماینده سیستم ایمنی، آنتی اکسیدان ها و بعلاوه خواص ضدسرطانی بیشتری است.
پژوهش گران پی برده اند که عصاره سیر سیاه می تواند برای از بین بردن سلول های سرطانی ریه، سینه، معده و کبد کارآمد باشد. در مطالعات دیگری هم دیده شده که سیر سیاه باعث می گردد سلول های سرطانی در روده بزرگ، معده و خون از بین بروند و رشد آن ها کاهش پیدا کند.
6. سیر سیاه می تواند به حفظ سلامت کبد هم یاری کند
سیر سیاه می تواند به محافظت از کبد در برابر آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، داروها، الکل و میکروب ها یاری کند. پژوهش های جانوری با آزمایش روی موش ها نشان داده اند که سیر سیاه دارای خواص محافظتی از کبد است و در صورت آسیب تماشا کبد می تواند جلوی آسیب های بیشتر کبدی را بگیرد.
جدا از این، می توانیم به خواص سیر سیاه برای کبد چرب هم اشاره کنیم. آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه با سلول های چربی در کبد مبارزه می نمایند و چربی کبد را کاهش می دهند. البته سیر سیاه یک درمان قطعی برای کبد چرب نیست و در عوض یک راه چاره درمانی یاریی به شمار می رود. بنابراین، برای درمان کبد چرب باید به یک متخصص مراجعه کنید و از او یاری بگیرید.
7. خواص سیر سیاه برای لاغری
جدا از همه خواصی که آنالیز کردیم، پژوهش ها بعلاوه نشان می دهند سیر سیاه برای لاغری مفید است و می تواند به چربی سوزی یاری کند. این فایده سیر سیاه به علت ترکیبات چربی سوز و آنتی اکسیدان هایی است که در این ماده غذایی پیدا می شوند و به افزایش سطح چربی سوزی بدن، تنظیم قند خون و کاهش کلسترول یاری می نمایند.
البته نکته مهم برای لاغری و چربی سوزی این است که انتخاب های غذایی سالمی داشته باشید. به معنای دیگر، باید از سیر سیاه در کنار سایر خوردنی های سالم، سبزیجات کم کالری، پروتئین های باکیفیت و کربوهیدرات های پیچیده بهره ببرید و بعلاوه ورزش منظم و کافی داشته باشید تا نتیجه بگیرید.
چگونه می توانید سیر سیاه را به برنامه غذایی خود اضافه کنید؟
اگرچه خیلی ها ممکن است با سیر سیاه آشنا نباشند و تنها از سیر معمولی در خوراک های خود استفاده نمایند، سیر سیاه می تواند یک افزودنی خوشمزه به شمار برود که تنوع بیشتری به غذاهای شما می دهد.
طعم شیرین و حالت ژله ای سیر سیاه باعث می گردد بتوانید از این ماده برای تهیه خوراک های مختلفی بهره ببرید. برای نمونه می توانید:
- آن را به سس سویا اضافه و برای سرخ کردن انواع مواد غذایی بهره ببرید.
- آن را به عنوان چاشنی به سوپ اضافه کنید.
- آن را خرد و به پنیر یا سس اضافه کنید.
- آن را با سس مایونز مخلوط کنید.
- آن را ریز کنید و به همراه انواع در سالاد بریزید.
- از آن برای تزیین پیتزا بهره ببرید.
- آن را با روغن زیتون مخلوط و به همراه سالاد مصرف کنید.
شما بعلاوه می توانید سیر سیاه را به تنهایی بخورید، زیرا در مقایسه با سیر خام طعم ملایم تری دارد.
سخن پایانی
سیر سیاه همان سیر خام و معمولی است که برای چندین هفته در شرایط خاصی نگهداری شده و به همین علت مزه شیرین دارد و سیاه رنگ است. فرآیند تهیه سیر سیاه باعث می گردد این ماده خوراکی آنتی اکسیدان بیشتری داشته باشد و به همین علت بتواند به حفظ سلامت قلب، مغز و کبد یاری کند و جلوی بیماری های خطرناک از جمله سرطان و بیماری های قلبی را بگیرد.
سیر سیاه به طور کلی ماده ای مقوی و مفید است و همه می توانند از آن در برنامه غذایی خود استفاده نمایند. با وجود این، اگر به سیر حساسیت دارید یا داروهای رقیق نماینده مصرف می کنید باید از خوردن سیر سیاه خودداری کنید و دیدگاه یک متخصص را درباره این موضوع جویا شوید.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: Healthline
منبع: دیجیکالا مگ