طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه

به گزارش دنیای راه راه، خبرنگارانـ آش عباسعلی یا واسلی یکی از آش های سنتی و مشهور کرمانشاه است که در ماه مبارک رمضان از افطاری های پر طرفدار محسوب می شود. مشهور است که حدود 200 سال قبل یک آشپز ماهر و متدین به نام عباسعلی نذر می کند که در ماه رمضان هر شب در مسجد آشی خوشمزه و ویژه تهیه کند تا مردم روزه های خود را با خوردن آن آش باز کنند و اینچنین این آش مخصوص کرمانشاه به نام آش عباسعلی معروفیت پیدا می کند.

طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه

به گزارش خبرنگاران، این آش در میان اهالی کرمانشاه یک نذری متبرک و خوش یمن است. آش عباسعلی به دلیل داشتن گوشت، گندم، برنج و حبوبات بسیار مقوی است و برای افطار یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش عباسعلی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه آش عباسعلی

لوبیا چیتی: نصف لیوان

عدس: نصف لیوان

لوبیا سفید: نصف لیوان

نخود: نصف لیوان

برنج: نصف لیوان

گندم پوست کنده: یک و نیم لیوان

گوشت سردست: نیم کیلو

پیاز بزرگ: 4 عدد

سیر: سه حبه

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز: به اندازه لازم

روغن: به اندازه لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به گندم پوست کنده

گندم یکی از غلات مغزی است که از قدیم برای ایرانیان نشانه برکت و فراوانی بوده است. گندم پوست کنده همان دانه گندم است که پوسته بیرونی آن را جدا کرده اند و به صورت کشیده و زرد رنگ است. برای تهیه آش عباسعلی حتما لازم است که از گندم پوست کنده استفاده کنید.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می شود آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.

طرز تهیه مرحله به مرحله آش عباسعلی

1 ـ برای شروع کار لوبیا سفید، لوبیا چیتی و نخود را 12 ساعت قبل خیس کنید؛ سپس داخل یک قابلمه بریزید و عدس شسته را به آن اضافه کنید. کمی آب بریزید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا حبوبات کاملا پخته و له شوند.

2 ـ گندم پوست کنده را که از قبل خیس کرده اید، داخل یک قابلمه مناسب بریزید و حدودا 4 تا 5 لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا گندم کم کم بپزد. وقتی گندم باد کرد و آب داخل قابلمه کمی جمع شد، برنج را به گندم اضافه کنید و صبر کنید تا با هم بپزند.

3 ـ هم زمان داخل یک قابلمه دیگر یک عدد پیاز را خرد کنید و سه حبه سیر به آن اضافه کنید. گوشت را داخل قابلمه بگذارید و به آن نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز اضافه کنید. حدود سه لیوان آب بریزید تا جایی که روی گوشت کاملا با آب پوشانده شود. سپس قابلمه را روی شعله ملایم اجاق بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد و له شود.

4 ـ در مر حله بعد وقتی برنج و گندم پختند، با یک گوشتکوب دستی آن ها را داخل قابلمه با هم بکوبید و بعد حبوبات پخته را که آبکش کرده اید، به آن اضافه کنید. دوباره مخلوط حبوبات و برنج و گندم را با گوشتکوب بکوبید تا کاملا له شوند.

5 ـ بعد از اینکه گوشت پخت، آب گوشت را صاف و به قابلمه آش اضافه کنید. اگر در این مرحله آش خیلی سفت و کم آب بود، می توانید دو تا سه لیوان دیگر آب جوش به قابلمه آش اضافه کنید؛ سپس کمی دیگر محتویات قابلمه را با گوشتکوب بکوبید.

6 ـ در مرحله بعد گوشت پخته را ریش ریش کنید و به قابلمه آش اضافه کنید و باز هم با گوشتکوب بکوبید تا مواد با هم یکدست شوند و آش شما کش دار و لعاب دار شود.

7 ـ پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن داغ همراه با نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه سرخ کنید؛ سپس پیاز آماده را به قابلمه آش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود 1 ساعت زمان بدهید تا آش کاملا جا بیفتد. در مرحله آخر می توانید یک قاشق روغن کرمانشاهی به آش اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. آش را داخل ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید. نوش جان

نکات مهم برای تهیه آش عباسعلی

ـ یکی از ویژگی های مهم آش عباسعلی این است که نباید حبوبات داخل آش پیدا باشد، به همین دلیل هرچه بهتر حبوبات را بکوبید، آش شما بهتر و خوشمزه تر خواهد بود.

ـ این آش هرچه تندتر باشد، خوشمزه تر است.

منبع: فرارو
انتشار: 28 خرداد 1401 بروزرسانی: 28 خرداد 1401 گردآورنده: donyayerahrah.ir شناسه مطلب: 1793

به "طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید