طرز تهیه چلو گوشت مجلسی خوشمزه به روش رستورانی و درجه یک

به گزارش دنیای راه راه، چلوگوشت از جمله غذاهای مجلسی و اعیانی ما ایرانی ها است که هم ظاهری مجذوب کننده و لاکچری دارد و هم طعمی عالی! چلوگوشت با هر نوع گوشتی که طبخ گردد، اغلب در منوی رستوران ها جز گران ترین غذاها بوده و در گذشته نیز بیشتر آن را در ولیمه ها و عروسی ها سرو می کردند. این غذا به سبب داشتن مواد مغذی مختلف، بسیار مقوی بوده و به عنوان یک غذای عالی برای میهمانی ها و مجالس نیز توصیه می گردد. بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا با طرز تهیه چلو گوشت مجلسی دلپذیر آشنا شوید.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی خوشمزه به روش رستورانی و درجه یک

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی

تعداد نفرات6
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت3 ساعت
درجه سختیمیانه

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و خوشمزه

چلو گوشت، یک غذای سنتی و اعیانی.

چندین شیوه برای طبخ چلو گوشت رستورانی وجود دارد که این امر به تنوع در نوع پخت برنج (ساده، باقالی پلو، شویدپلو) و گوشت (گوسفندی یا گوساله) مربوط است. بعلاوه می توانید از سبزیجات و مواد اولیه مختلف برای مزه دار کردن و پخت بهتر گوشت بهره ببرید. همه این موارد باعث افزوده شدن خواص بیشتر به این غذای مجلسی شده اند. البته این غذا تا حدودی چرب محسوب شده و توصیه می گردد که همراه آن از خوردن ماست خودداری نموده و به سالاد و سبزی روی آورید.

مواد اولیه برای طرز پخت چلو گوشت با گوشت گوسفندی

چلوگوشت یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که می توانید در مهمانی هایتان آن را درست کنید.

اگر شما نیز علاقه مند در پی کردن طرز تهیه چلوگوشت خوشمزه هستید، پیش از هر چیزی ضروری است که مواد و نسبت های زیر برای روش پخت چلو گوشت با گردن گوسفندی را برای 6 نفر آماده کنید.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوشت گردن گوسفندی1 عدد
برنج ایرانی7 پیمانه
پیاز3 عدد بزرگ
هویج3 عدد میانه
فلفل دلمه ای2 عدد
سیر3 حبه
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
برگ بو3 عدد
زعفران دم نموده1 فنجان
چوب دارچین3 عدد
سیب زمینی2 عدد میانه
زرشک1 پیمانه
شکربه اندازه دلخواه
خلال بادام و خلال پستهنصف پیمانه
روغن، کره، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکابه اندازه لازم

مراحل دستور پخت چلو گوشت

عطر و طعم زعفران د ر این غذا کاملا مشهود است.

طرز تهیه چلو گوشت لعاب دار و خوشمزه را مطابق زیر دنبال کنید:

  • مرحله اول: در طرز تهیه چلو گوشت مجلسی ، پیش از هر کاری باید پیازها را با دقت به شکل خلالی و یکدست خرد کنید. سپس آن ها را با اندازهی روغن در یک تابه یا قابلمه ریخته و خوب تفت بدهید تا نرم و طلایی رنگ شوند. می توانید و البته بهتر است که در این مرحله کمی زردچوبه به پیازهای در حال سرخ شدن، اضافه کنید.
  • مرحله دوم: سپس گوشت گردن گوسفندی را شسته و خشک کنید و آن را به پیازها اضافه نمایید. بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، زردچوبه را نیز به مجموعه قبلی بیفزایید. (در طرز پخت چلو گوشت خوشمزه با گوشت گوساله به جای گردن گوسفندی از 700 الی 800 گرم گوشت گوساله تازه استفاده نمایید.)
  • مرحله سوم: پس از اینکه اندکی گوشت سرخ شد، نوبت اضافه کردن سیر رنده شده و رب گوجه فرنگی است. رب را به همراه 1 قاشق چای خوری پاپریکا به قابلمه اضافه نموده و به خوبی تفت دهید. (در طرز تهیه چلو گوشت ساده خانگی معمولا احتیاج به اضافه کردن رب گوجه فرنگی نیست.)
  • مرحله چهارم: حالا زمان اضافه کردن آب به قابلمه است. آب را تا جایی که تمام گوشت گردن را بپوشاند به قابلمه اضافه کنید. فلفل سیاه، نمک و قدری زردچوبه نیز به آن اضافه نموده و حرارت زیر قابلمه را افزایش دهید. (در طرز تهیه چلوگوشت با گوشت گوساله می توانید به همراه آب از اندازهی آب قلم نیز استفاده نمایید.)
  • مرحله پنجم: وقتی قابلمه آغاز به جوشیدن کرد، هویج های پوست کنده و اسلایس شده را به آن افزوده و زیر قابلمه را کم کنید. سپس چوب دارچین و برگ بو را به محتویات داخل قابلمه اضافه نمایید.
  • مرحله ششم :اکنون می بایست فلفل های دلمه ای را بصورت درشت خرد نموده و درون تابه ای اندکی تفت دهید. سپس این فلفل ها را به قابلمه اضافه نموده و منتظر بمانید تا همه مواد به آرامی و با شعله ملایم به مدت 2 الی 3 ساعت بپزند.
  • مرحله هفتم: وقتی متوجه شدید که گوشت تقریبا پخته است، نیمی از زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید. به علاوه کمی از غذا بچشید و در صورتی که احتیاج به نمک یا فلفل داشت، به آن بیفزایید.
  • مرحله هشتم: حالا نوبت به طبخ پلو چلوگوشت می رسد. در قابلمه ای مناسب آب و نمک ریخته و بگذارید تا روی حرارت بجوشد. سپس برنج را در آن ریخته و چند قاشق روغن پخت و پز نیز اضافه کنید. پس از آن که تست کردید و متوجه شدید که دانه های برنج نیم پز شده اند، برنج را آبکش کنید. سپس به سراغ ته دیگ بروید. برای این کار سیب زمینی ورقه ورقه شده را در کف قابلمه ای چرب شده، بچینید. سپس برنج را در قابلمه ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد.
  • مرحله نهم:زرشک ها را تمیز نموده و در آب برای مدتی خیس کنید. سپس آن ها را آبکش نموده و با کره و اندازهی شکر تفت دهید. سپس مخلوط خلال بادام و پسته را روی آن ها ریخته و به مدت 1 دقیقه دیگر آن ها را تفت دهید. این خلال ها در کنار ادویه مخصوص چلو گوشت، طعم عالی به غذای شما می دهند.
  • مرحله دهم :در گام آخر طرز تهیه پلو گوشت دو کفگیر برنج را برداشته و با به جامانده زعفران دم نموده ترکیب کنید. در ظرف سرو برنج، گوشت و ته دیگ سیب زمینی را قرار داده و با برنج زعفرانی شده، خلال بادام و پسته و زرشک آن را تزیین کنید. بعلاوه یادتان باشد قدری از آب گوشت را به همراه پیاز روی گوشت ریخته و در ظرف کوچکی دوباره عصاره غلیظ شده گوشت را سرو نمایید. (برای طرز تهیه چلو گوشت لای برنج به سادگی می توانید دو کفگیر برنج را در ظرف سرو ریخته و سپس گوشت را به همراه پیاز و زرشک روی آن قرار داده و دوباره با یک کفگیر برنج سفید و زعفرانی شده و اندازهی زرشک، روی همه مواد را بپوشانید.)

طرز پخت چلو گوشت مجلسی به خاتمه رسید. چلو گوشت برترین انتخاب برای مهمانی ها و دورهمی ها است.

نکات مهم در طریقه درست کردن چلو گوشت

چلوگوشت، این غذای خوشمزه از پروتئین بالایی برخوردار است.

برای مجلسی شدن و جاافتادن بیشتر انواع چلوگوشت بهتر است از مجموعه نکات زیر که حاصل تجربیات افراد مختلف است پیروی نمایید:

  1. از مهم ترین ویژگی های یک چلوگوشت خوشمزه، اندازه زیاد پیاز بکار رفته در آن است. بنابراین در استفاده از پیاز سرخ شده صرفه جویی ننموده و در صورت تمایل از پیاز بیشتری استفاده نمایید.
  2. توجه داشته باشید که زمان تفت دادن گوشت طولانی نگردد، زیرا با این کار گوشت سفت خواهد شد.
  3. شما می توانید برای طبخ چلو گوشت خیلی خوشمزه از رب گوجه فرنگی استفاده نموده یا از آن صرف نظر نمایید. با اینکه هر دو روش چلوگوشت خوشمزه ای را بدست می دهند اما ما پیشنهاد می کنیم به آن رب گوجه فرنگی اضافه نمایید.
  4. برای داشتن یک چلوگوشت خوشمزه، هنگام اضافه کردن سیر، هم می توانید آن را رنده کنید و هم یک بوته از آن را بصورت درسته در تابه تفت داده سپس به قابلمه بیفزایید.
  5. در صورتی که نوع برنج شما خشک است، سعی کنید قبل از پخت، آن را به مدت 30 الی 45 دقیقه در آب بخیسانید.
  6. در طرز تهیه چلو گوشت مجلسی ، حتما برای شیرین شدن و خوشمزه تر شدن چلوگوشت، پوست هویج ها را جدا کنید.
  7. برای اضافه کردن برگ بو و چوب دارچین می توانید از کیسه توری مخصوص این کار استفاده نمایید. با این کار زمانی که کارتان با این مواد تمام شد، بدون احتیاج به هم زدن اضافه، به راحتی می توانید فقط کیسه را از قابلمه خارج کنید. این کار در تهیه چلو گوشت خوش عطر به شما یاری می نماید.
  8. هر چند سیر تازه از ملزومات چلوگوشت، این غذای لذیذ بوده و ما استفاده از آن را اکیدا به شما توصیه می کنیم، با این حال شما می توانید از پودر سیر به عنوان جایگزین سیر تازه استفاده نمایید.
  9. برای طعم بهتر گوشت پلو مجلسی می توانید فلفل های دلمه ای را با کره تفت داده و در خاتمه با قدری آبلیمو آن را به قابلمه اصلی اضافه نمایید.
  10. از رازهای طبخ پلو گوشت مجلسی و جاافتاده، قرار دادن آن روی حرارت ملایم است. بنابراین به هیچ وجه برای پخت این غذا تعجیل ننموده و حتما زمان دهید تا رفته رفته غذای شما پخته شده و جابیفتد.
  11. در طرز تهیه چلو گوشت مجلسی، به هیچ وجه به جای زعفران از گزینه های دیگری مانند پودر زعفران ناخالص یا پودرهای رنگی مصنوعی استفاده نکنید. همین موضوع را در طرز تهیه کباب تابه ای یا هر غذای دیگری که به زعفران احتیاج دارد نیز حتما رعایت کنید.
  12. در طرزتهیه چلوگوشت مجلسی می توانید از هل نیز برای افزودن طعم بهتر به گوشت استفاده نمایید.
  13. در دستور پخت چلو گوشت مجلسی نباید آب گوشت یا گردن در قابلمه به اندازه فراوان و بصورت رقیق باقی بماند. در واقع آب گوشت باید بصورت سس غلیظی درآید که وقتی آن را روی گوشت می ریزید اندازهی از آن روی گوشت باقی بماند.
  14. بهتراست که حتما پیش از استفاده از زرشک، آن ها را در یک کاسه آب برای دقایقی (به طور مثال ربع ساعت) خیس کنید. این باعث خواهد شد تا زرشک ها نرم شده و پس از تفت داده شدن، حالت پفکی جذابی پیدا نمایند.
  15. در طرز تهیه چلو گوشت رستورانی، در صورت تمایل می توانید هویج، سیر و فلفل دلمه ای را از قابلمه خارج نموده و عصاره یکدستی را میل نمایید.
  16. شما می توانید از عصاره های آماده گوشت یا قرص های استاک، جهت عطر و طعم بهتر در پخت چلوگوشت بهره ببرید
  17. اگر چه پیشنهاد کردیم که برای پخت چلو گوشت مجلسی، از حرارت ملایم استفاده نموده و اجازه دهید که گوشت ها به خوبی مغزپخت شوند؛ اما در صورتی که زمان کافی در اختیار ندارید، می توانید از زودپز بهره ببرید.
برای تهیه یک پلو گوشت مجلسی بهتر است از مواد اولیه باکیفیت بهره ببرید.

چلوگوشت، غذایی با دستور پخت ساده اما ظاهری اعیانی و مجلسی!

در این مطلب طرز درست کردن چلو گوشت و رازهای خوشمزه شدن آن را به شما گفتیم.اکنون که با طرز تهیه چلو گوشت مجلسی آشنا شدید، وقت آن است تا برای طبخ آن همت کنید. البته اگر به گوشت قرمز علاقه زیادی دارید، در مطلب دیگری درباره طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه نیز سخن گفته ایم که همه این غذاها ارزش امتحان کردن را دارند.

البته، همانطور که می دانید این غذاها به زمان زیادی برای جاافتادن و لعاب پس دادن احتیاج دارند. بنابراین پیشنهاد می کنیم تهیه آن ها را به عهده خبرنگاران بگذارید و با سفارش انلاین غذا از خبرنگاران فود، هم اکنون این غذاهای مقوی و دلپذیر را در چشم بر هم زدنی جلوی درب منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 8 بهمن 1403 بروزرسانی: 8 بهمن 1403 گردآورنده: donyayerahrah.ir شناسه مطلب: 2121

به "طرز تهیه چلو گوشت مجلسی خوشمزه به روش رستورانی و درجه یک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چلو گوشت مجلسی خوشمزه به روش رستورانی و درجه یک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید