بهترین خوراکی برای زائرین پیاده اربعین چیست؟

یک متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدن مایعات کافی به ارائه نکاتی در خصوص غذای مصرفی در اربعین حسینی پرداخت.

بهترین خوراکی برای زائرین پیاده اربعین چیست؟

به گزارش، با نزدیک شدن به اربعین حسینی (ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با توجه به اینکه عزاداران سرور و سالار شهیدان اقدام به پیاده روی راستا نجف تا کربلا می کنند یکی از نکات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است.

در راستا راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواکب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نکته مهم در این مواکب بهداشت است، همچنین زائرین در طول راستا باید به تغذیه خود توجه کافی کرده تا بتوانند راستا این راهپیمایی را بدون هیچ مسئله ای و با بالاترین درجه از معنویات سپری کنند.

عدم ابتلا به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتی

مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در خصوص موارد بهداشتی که در طول راستا راهپیمایی اربعین زائرین باید به آن توجه کرده در مصاحبه با خبرنگار مهر گفت: یکی از مسائل مهم در این راهپیمایی تغذیه است و با توجه به شرایط جوی کشور عراق که گرم است زائرین همواره باید در نوشیدن مایعات و آب کافی بکوشند تا در طول راستا دچار کم آبی نشوند.

این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زائرین از آب های معدنی گفت: به دلیل انتقال آلودگی های میکروبی، عفونی وانگلی که به راحتی از طریق آب و شربت های خنک قابل انتقال است؛ زائرین باید از مصرف این مایعات خودداری کرده و تا حد ممکن از آب های معدنی استفاده کنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میکروبی می تواند فرد را دچار مسمومیت کند.

وی در ادامه بیان نمود: در طول این راستا موکب های مختلفی آماده پذیرایی از زائرین هستند، اما طبعا بیشتر غذا ها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امکانات تهیه این غذا ها ممکن است بسته به شرایط موجود کم یا زیاد باشد؛ بنابراین به دلیل اطلاع نداشتن زائرین از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است که زائرین برای دریافت غذا به موکب هایی که موارد بهداشتی در آن ها رعایت می شود مراجعه کنند.

غذا های سرخ کرده کمتر مصرف شوند

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زائرین از مصرف غذا های سرخ کرده و پر نمک خودداری کنند بیان نمود: امکان مسمومیت برای سالمندان و بچه ها بیش از بقیه زائرین است؛ بنابراین این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همچنین افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذا های سرخ کردنی که بیشتر مواقع به نمک آغشته هستند خودداری کنند.

وی در خصوص تغذیه بیماران خاص نیز چنین گفت: بیماران دیابتی و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی هستند حتما قبل از سفر باید با پزشک خود مشورت کرده و در طول سفر دارو های خود را همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی که نیاز به تزریق انسولین دارند اقدام به نگهداری انسولین در جای خنک کنند.

نیاز به آموزش کافی در طبخ غذا

حاجی فرجی با اشاره به اینکه آموزش کافی به افرادی که اقدام به پخت غذا در مواکب می کنند وجود ندار، د گفت: در تمامی موارد این امکان وجود ندارد که یک سرآشپز اقدام به طبخ غذا کند بنابراین آموزش های کافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ که احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد.

این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینکه در طول راستا زائرین همواره از غذا های سبک و کم حجم مصرف کنند گفت: زائرین همواره باید جهت جلوگیری از گرمازدگی مایعات کافی بنوشند به خصوص گروه های آسیب پذیر که شامل بانوان باردار، بچه ها و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الکترولیت ها (آب و مقداری نمک) برای افرادی که به فشار خون مبتلا نیستند جهت جلوگیری از اختلالات الکترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است.

منبع: مهر

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: بروزرسانی: 28 آبان 1398 شناسه مطلب: 155

به "بهترین خوراکی برای زائرین پیاده اربعین چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین خوراکی برای زائرین پیاده اربعین چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید