شُستن فرش بدون رعایت این نکات ممنوع!
به گزارش دنیای راه راه، دکتر محمدباقر شمسی با اشاره به آغاز خانه تکانی ها در آستانه عید نوروز، گفت: در این بین بعضی افراد تمایل دارند فرش های منزل را خودشان بشویند که کار سنگینی است و باید برای انجام آن حتما بعضی نکات را رعایت نموده تا دچار آسیب عضلات و مفاصل نشوند.
یک دکترای تخصصی فیزیوتراپی به تشریح نکات مهم جهت پیشگیری از آسیب های عضلات و مفاصل هنگام شستن فرش پرداخت.
دکتر محمدباقر شمسی با اشاره به آغاز خانه تکانی ها در آستانه عید نوروز، گفت: در این بین بعضی افراد تمایل دارند فرش های منزل را خودشان بشویند که کار سنگینی است و باید برای انجام آن حتما بعضی نکات را رعایت نموده تا دچار آسیب عضلات و مفاصل نشوند.
وی اضافه نمود: پیش از هر چیز توصیه می گردد افراد شستن فرش را به مراکز قالیشویی بسپارند و با پرداخت مبلغی هزینه، از آسیب های احتمالی پیشگیری نمایند، زیرا اگر امروز مبلغی پول صرف قالیشویی گردد، بهتر از آن است که افراد دچار آسیب های احتمالی شوند و در آینده بخواهند مبالغ گزافی را جهت درمان هزینه نمایند.
شمسی در ادامه با اشاره به اصرار بعضی افراد برای شستن فرش در خانه، گفت: در این صورت اولین توصیه این است که افراد حتما از انجام این کار به تنهایی خودداری نموده و از چند نیروی یاریی برای این کار یاری بگیرند.
وی اضافه نمود: هر چه نیرو های یاریی جوانتر باشند نیرو و انعطاف بیشتری دارند و بهتر می توانند به انجام این کار بپردازند.
وی اضافه نمود: انعطاف بدن بعد از 40 سالگی به تدریج کم می گردد، بنابراین افراد نباید هر سال به تصور نیرویی که سال های گذشته داشته به انجام کار بپردازند و باید احتیاط بیشتری در انجام حرکات خود داشته باشند، بنابراین قبل از شستن فرش باید ببینند تا چه حد توان انجام آن را دارند.
شمسی با بیان اینکه سابیدن فرش یک کار تکراری است و انجام آن در زمانی طولانی می تواند به عضلات آسیب برساند، گفت: افراد باید پس ازچند دقیقه سابیدن فرش، انجام این کار را به فرد بعدی بسپارند و چند دقیقه ای استراحت نمایند.
وی با بیان اینکه سطح فرش هنگام شست و شو به علت استفاده از مواد شوینده لغزنده است، گفت: افراد باید در این زمینه احتیاط نمایند، چرا که شکستگی و در رفتگی های بسیاری حین لیزخوردن روی فرش کف زده اتفاق افتاده است.
وی اضافه نمود: بعلاوه کار های مربوط به آبکشی فرش هم بسیار سنگین است و افراد حتما باید به نوبت این کار را انجام دهند. برای آبکشی هم توصیه می گردد به جای خم شدن، از پارو های دسته بلند استفاده گردد.
این دکترای تخصصی فیزیوتراپی با بیان اینکه فرش های شستشه شده وزن بسیار سنگینی پیدا می نمایند، گفت: به همین دلیل اکیدا توصیه می گردد افراد از بلند کردن فرش شسته شده حتی اگر در حد یک فرش کوچک باشد، خودداری نمایند.
وی اضافه نمود: برای بلند کردن فرش پس از شست و شو باید چند نفر همزمان با هم این کار را انجام داده و هنگام بلند کردن هم افراد نباید کمر خود را خم نمایند، بلکه باید زانو را خم نموده و به یاری نیروی پا ها بلند شده و فرش را بلند نمایند.
منبع: ایسنا
منبع: فرادید