طرز تهیه خورش مسما بادمجان با مرغ و گوشت قرمز
به گزارش دنیای راه راه، اگر طعم بادمجان را دوست دارید، خورشت مسما بادمجان را حتما امتحان کنید. برای طرز تهیه خورش مسما بادمجان ابتدا بادمجان هایی را که قبلا تلخی آن ها را با نمک گرفته اید، در روغن سرخ نموده و پس از آن، تکه های مرغ را سرخ کنید. سپس با ترکیب پیاز سرخ شده، ادویه، رب و آب جوش، مقداری سس تهیه نموده و مرغ های سرخ شده را در آن بپزید. در ادامه، بادمجان سرخ شده، گوجه و غوره را با چاشنی های آبغوره و زعفران اضافه نموده و اجازه دهید خورشت مسما بادمجان جا بیفتد.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورشت مسمای بادمجان با مرغ را با هم می بینیم:
خورش مسما بادمجان با مرغ | |
تعداد نفرات | 4 یا 5 نفر |
زمان آماده سازی | کمتر از 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | بین 60 تا 90 دقیقه |
مقدار سختی | کم |
طرز تهیه خورشت مسما بادمجان
اصالت خورشت مسما بادمجان مربوط به شمال ایران است. مسما بادمجان، طعم ترش و رنگ و لعاب مجذوب نماینده و اشتهاآوری دارد و می توان آن را در کنار برنج و انواع سالادها و مخلفات دلخواه سرو کرد. این خورشت، هم با مرغ و هم با گوشت قرمز قابل طبخ و لذیذ است و بدون گوشت هم می توان نوع گیاهی آن را طبخ کرد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه خورشت مسما بادمجان با مرغ را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه خورشت مسما بادمجان
مواد اولیه برای پخت خورشت مسما بادمجان به ترتیب جدول زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
مرغ | 500 گرم |
بادمجان میانه | 6 عدد |
پیاز میانه | 1 عدد |
گوجه فرنگی میانه | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
غوره | 1 لیوان |
روغن | 6 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل دستور پخت خورش مسما بادمجان با مرغ
برای درست کردن خورشت مسمای بادمجان به عنوان مجلسی ترین انواع غذا با بادمجان، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا بادمجان ها را شسته و پوست بگیرید. کلاهک بادمجان ها را جدا نکنید و روی هر کدام، یک برش کوچک طولی بزنید.
- مرحله دوم: بادمجان ها را داخل یک آبکش قرار داده و روی آن ها میزانی نمک بپاشید و اجازه دهید برای 1 ساعت داخل آبکش بمانند تا تلخی آن ها از بین برود.
- مرحله سوم: بعد از گذشت این مدت، بادمجان ها را با آب گرم بشویید و خشک کنید. سپس آن ها را با میزانی روغن در تابه ای مناسب سرخ نموده و کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: در ادامه، تکه های مرغ را هم در همان تابه سرخ کنید تا برشته شوند. سپس پیاز نگینی شده را در تابه تفت دهید تا طلایی گردد و پس از آن، ادویه ها را اضافه کنید.
- مرحله پنجم: وقتی عطر ادویه ها بلند شد، 1 قاشق رب داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند. سپس، 2 فنجان آب جوش به محتویات تابه اضافه نموده و نمک آن را مقدار کنید.
- مرحله ششم: حالا تکه های مرغ سرخ شده را داخل سس در حال جوش بریزید. درب تابه را بگذارید و حرارت زیر آن را کم کنید تا مرغ به مدت 2 ساعت به آرامی بپزد.
- مرحله هفتم: وقتی مرغ کاملا پخت و خورش به روغن افتاد، گوجه فرنگی ها، غوره و بادمجان های سرخ شده را هم به آن اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در نهایت، از میزانی چشنی آبغوره بهره ببرید و اجازه دهید خورشت مسما بادمجان برای نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم بپزد و مزه ها کاملا به خورد هم بروند.
طرز تهیه خورشت مسما بادمجان با گوشت
برای تهیه خورش مسما بادمجان با گوشت، مواد خورشت را مشابه آنچه پیش از این آمد آماده نموده و گوشت خورشتی را جایگزین مرغ کنید. به ازای 300 گرم گوشت، 4 بادمجان قلمی و 3 عدد گوجه فرنگی بهره ببرید. مراحل کار به ترتیب زیر است:
- مرحله اول: پیاز را در تابه ای مناسب با میزانی روغن تفت دهید تا نرم گردد. سپس تکه های گوشت را به آن اضافه نموده و صبر کنید تا آب گوشت کشیده گردد.
- مرحله دوم: در ادامه، زردچوبه را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و پس از یک تفت مختصر، 4 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید.
- مرحله سوم: حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. سپس، حرارت را ملایم کنید و میزانی زعفران دم نموده در قابلمه بریزید. اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد.
- مرحله چهارم: در این فاصله، تلخی بادمجان ها را مثل دستور قبل بگیرید و آن ها را سرخ کنید.
- مرحله پنجم: در تابه ای دیگر، میزانی رب گوجه را با روغن تفت دهید و وقتی رنگ باز کرد، 1 قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: در 30 دقیقه پایانی پخت گوشت، سس رب، بادمجان های سرخ شده و غوره ها را داخل قابلمه حاوی گوشت بریزید و نمک و فلفل آن را مقدار کنید. می توانید به دلخواه، میزانی آبغوره هم بریزید.
- مرحله هفتم: گوجه ها را شسته، برش زده و در 10 دقیقه آخر پخت خورشت، به بقیه مواد اضافه کنید. حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت کاملا جا بیفتد.
چند نکته و فوت و فن تهیه مسما بادمجان
در طرز تهیه خورش مسما بادمجان، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- بادمجان هایی را انتخاب کنید که رنگ پوست تیره تر و مقدار هایی یکدست داشته باشند.
- احتمال شیرین بودن بادمجان هایی که کلاهک سر آن ها کشیده تر باشد، بیشتر است.
- می توانید بادمجان ها را در طول پخت داخل خورشت نریزید و آن ها را موقع سرو روی خورشت بچینید.
- در طرز تهیه خورشت مسما بادمجان با گوشت می توان از گوشت ماهیچه یا گردن گوسفندی یا گوشت گوساله استفاه کرد.
- دقت داشته باشید که خود غوره معمولا حاوی میزانی نمک است، بنابراین در اضافه کردن نمک به این غذا احتیاط کنید.
- در برخی رسپی های طرز تهیه خورشت مسما بادمجان از تعدادی فلفل قلمی هم استفاده می گردد.
- خورشت مسما بادمجان را بدون گوشت و مرغ هم می توان تهیه کرد که گزینه بسیار مناسبی برای گیاهخواران است.
اصول نگهداری از خورش مسما بادمجان
به جامانده خورشت را در ظرفی درب دار (ترجیحا شیشه ای) بریزید و داخل یخچال قرار دهید. خورشت مسما بادمجان را بیشتر از 3 یا 4 روز داخل یخچال قرار ندهید و حداکثر ظرف مدت گفته شده، آن را مجددا گرم نموده و مصرف کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن خورشت مسما بادمجان
ظرف نگهداری از خورشت باید کاملا تمیز و خشک باشد. پیش از مصرف مجدد خورشت هم رنگ و لعاب ظاهری ان را آنالیز کنید تا مورد مشکوکی وجود نداشته باشد.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه خورش مسما بادمجان
به جای نمک پاشیدن روی بادمجان ها می توانید آن ها را به مدت 1 ساعت داخل محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته گردد. بعلاوه می توانید به جای آبغوره از رب غوره بهره ببرید یا جای گوجه های درشت، گوجه های گیلاسی به کار ببرید.
خواص بادمجان
بادمجان یک منبع عالی از فیبر، آهن و ویتامین C است. بعلاوه این ماده غذایی مفید، حجم قابل توجهی از ویتامین های گروه B، کلسیم، پتاسیم و فسفر را در خود جای داده است. آنتی اکسیدان های بسیار قوی موجود در بادمجان نیز برای پاکسازی و سم زدایی از کبد بسیار مفیدند و می توانند به درمان کبد چرب یاری نمایند. اگر در پی کاهش وزن هستید هم می توانید روی کالری پایین، چربی کم و فیبر بالای این ماده غذایی حساب کنید. بعلاوه مصرف بادمجان می تواند به درمان مشکلاتی مثل یبوست، شوره سر، کم خونی و فشار خون بالا یاری کند.
خورش مسما بادمجان و سفارش از خبرنگاران
همان طور که دیدید، طرز تهیه خورشت مسمای بادمجان پیچیدگی خاصی ندارد و می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید. با این حال، اگر وقت کافی برای آشپزی ندارید یا دوست دارید برای پذیرایی از مهمان هایتان چند نوع خورشت سرو کنید، از خبرنگاران یاری بگیرید. سفارش آنلاین غذا ، بستری امن و مطمئن است که می توانید به وسیله آن انواع غذاهای ایرانی و بین المللی را به صورت اینترنتی سفارش داده و درب منزل خود تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایت بخشی در پیش داشته باشید.
سوالات متداول
چاشنی خورشت مسما بادمجان چیست؟
برای تهیه این خورشت دلچسب و لذیذ از چاشنی زعفران و آبغوره استفاده می گردد و می توانید به جای آبغوره از رب غوره هم بهره ببرید.
خورشت مسما بادمجان با چه گوشتی تهیه می گردد؟
می توان این خورشت خوش طعم را با مرغ، گوشت گوسفند و یا گوساله طبخ کرد.
منبع: اسنپ فود