طرز تهیه رنگینک مجلسی

به گزارش دنیای راه راه، رنگینک نام نوعی شیرینی یا حلوای خشک مناطق جنوب ایران است که با رطب یا خرما و گردو تهیه می گردد. در ادامه آن با خواص خرما نیز آشنا خواهیم شد.

طرز تهیه رنگینک مجلسی

سرویس آشپزی - رنگینک یا حلوای خشک در دسته دسرهای سنتی جنوبی واقع شده است که به شیوه های گوناگون تهیه و تزیین می شود. برای مثال شما می توانید رنگینک را به صورت رولتی تهیه نمایید برای این منظور کافی است مواد حلوا و مواد میانی را طبق دستوری که در زیر به آن اشاره شده است تهیه نمایید و روی یک کیسه فریزر و یا کاغذ روغنی پهن نمایید و شروع به رول کردن آن نمایید و در نهایت در یخچال استراحت دهید تا برای برش دادن آماده شود. همچنین در صورت تمایل می توانید به جای چرخ کردن مواد میانی از خرمای درسته که شکم آن را با مغز پر می کنید تهیه نمایید.

در این شیرینی خانگی، گردو و خرما دست به دست هم می دهند و وعده ای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود می آید. این دسر انرژی زیادی دارد و برای افرادی که پیاپی فشارشان به اصطلاح می افتد، مناسب است. همچنین گزینه مناسبی برای افطار در ماه رمضان نیز می باشد.

مواد لازم جهت تهیه رنگینک

آرد گندم

500 گرم

پودر قند

255 گرم

کره

300 گرم

هل

1 قاشق مرباخوری

زنجبیل

1 قاشق مرباخوری

پودر پسته

برای تزیین

طرز تهیه رنگینک

  1. آرد را از الک ریز رد کنید. سپس تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود ولی تغییر رنگ ندهد.
  2. اجازه دهید آرد از داغی بیفتد و مجددا از الک رد کنید. این کار موجب خواهد شد حلوا به هیچ عنوان گلوله نشود.
  3. در این مرحله آرد را به روی حرارت منتقل کنید و کره را به آن بیفزایید و در حدی که آرد و کره با یکدیگر مخلوط شوند تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
  4. پودر قند، هل و زنجبیل را الک کنید و به آرامی به مواد که خنک شده است اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر مواد داغ باشند پودر قند آب خواهد شد.

مواد لازم جهت تهیه مواد میانی رنگینک

خرما خشتی

400 گرم

گردو خرد شده

180 گرم

دارچین

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مواد میانی رنگینک

  1. خرما را از چرخ گوشت رد کنید.
  2. سپس گردو خرد شده را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  3. گردو، دارچین و روغن مایع را به خرمای چرخ شده اضافه کنید و به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. اگر از رطب برای تهیه رنگینک استفاده می کنید بهتر است پوست رطب را جدا کنید.

تزیین رنگینک

  1. کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید به طوری که از جداره ها بلند تر باشد و برای انتقال و برش دسر با مشکل روبرو نشوید.
  2. مواد حلوا را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را کف قالب به خوبی پهن کنید و فرم قالب را به آن بدهید.
  3. مواد میانی را نیز به همین ترتیب روی لایه اول حلوا پهن کنید.
  4. در این مرحله باقی مانده مواد حلوا را روی مواد میانی قرار دهید و به کمک پشت قاشق و یا قرار دادن کیسه فریزری روی آن کاملا صاف و یکدست کنید.
  5. در نهایت کل سطح رنگینک را با پودر پسته الک شده تزیین کنید و بسته به سلیقه خود برش های لوز و یا مربعی شکل بزنید.

از خواص خرما چه می دانید؟

  • خرما سرشار از ویتامین های A-B-C-E است، همچنین دارای فلزات معدنی مانند: فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم می باشد. منیزیم موجود در این میوه خاصیت ضد سرطانی داشته و همچنین برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، درمان سینه و ریه نیز مفید است .
  • استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه می شود، چرا که خرما، قند کاهش یافته به دلیل روزه داری را جبران می کند، همچنین به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است، به تحرک وا می دارد.
  • خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می دهد و فسفر و منیزیم موجود در آن موجب تقویت حافظه می شود.
منبع: setare.com
انتشار: 30 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: donyayerahrah.ir شناسه مطلب: 621

به "طرز تهیه رنگینک مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رنگینک مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید