گام های به جامانده تا توازن فولاد ایران، آیا به افق 1404 می رسیم؟
به گزارش دنیای راه راه، خبرنگاران: رسیدن به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد خام در افق 1404 از جمله اهدافی است که در سند چشم انداز فولاد دیده شده است. اما این سوال مطرح می گردد که با توجه به اینکه کمتر از پنج سال به افق 1404 باقی مانده است وزارت صمت به عنوان متولی اجرای این سند تا به امروز چه اقداماتی صورت داده است.
به گزارش خبرنگاران؛ حلقه های زنجیره فولاد شامل کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش و مقاطع فولادی است. در بخش مقاطع طولی نظیر میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی، ظرفیت ایجادشده بسیار بالاتر از مقدار هدف گذاری شده است که بیانگر اشباع بودن این حلقه از زنجیره تولید است. به همین دلیل وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری تشکل های مرتبط طرح توازن فولاد کشور را با هدف ایجاد ظرفیت تولید55میلیون تن فولاد خام در افق 1404 تدوین نموده و شرایط پروژه های زنجیره فولاد را به صورت مستمر مورد پایش و ارزیابی قرار می دهد.
در بخش شمش فولادی نیز ظرفیت سازی لازم برای تحقق هدف تولید 55میلیون تن فولاد خام محقق شده و باتوجه به احتیاج داخلی در این بخش، امکان صادرات 14میلیون تن پیش بینی شده است.
اما در بخش آهن اسفنجی، تسریع در تکمیل و عملیات اجرای طرح های در دست اجرا لازم است و باید اقدامات اساسی در این زمینه صورت داد.
گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که ظرفیت سازی لازم در بخش تولید کنسانتره و تولید گندله آهن، به درستی اجرا شده است؛ هدف تولید کنسانتره در طرح توازن فولاد کشور، 80 میلیون تن و تولید گندله آهن 76 میلیون تن است.
با توجه به کمبود سنگ آهن، اکتشاف معادن جدید در دست اقدام است. طبق سیاست های کلی وزارتخانه، احداث واحدهای فرآوری (کنسانتره و گندله آهن) در جوار معادن و استقرار حلقه های آب بر زنجیره (آهن اسفنجی، شمش و مقاطع فولادی) در جوار سواحل جنوبی کشور پیش بینی شده است. استقرار واحدهای احیاء، ذوب و نورد در مجاورت یکدیگر نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی خواهد داشت. در ضمنً باتوجه به احتیاج داخلی به ورق فولادی و قطعات آلیاژی، تغییر بخشی از ظرفیت طرح های تولید بیلت فولادی متداول ساختمانی، به اسلب و متعاقباً تولید ورق های فولادی و نیز تولید آلیاژهای خاص با ارزش افزوده بالا، دارای اولویت سرمایه گذاری است.
منبع: اقتصادنیوز